Stress

Onderzoek naar stress bij jonge kinderen, u las het vast in de media, dat is natuurlijk prima. Maar wat onderzoekt men dan precies en hoe ver kijkt men? Heel goed dat er gekeken wordt naar omstandigheden van ieder jong kind, maar wat wordt gezien als ‘omstandigheden’.

BSM – de Jong® therapeuten denken verder terug. De stressoren die blokkades opleveren in het lijf zoals complexe bevallingen, of ziekte of stress van de zwangere worden door de meeste onderzoekers vergeten. Men weet dat vaak ook gewoon niet. Door, samen met de cliënt of samen met de ouders van de cliënt handmatig stressoren te behandelen die al ontstaan zijn in de baarmoeder of tijdens de geboorte, bereiken wij prachtige resultaten. Daarbij houden we rekening met de ontwikkeling, uitrijping en remming van het lichaam op dat moment.

Maatwerk dus.

Een schrikachtig persoon(tje) of andere stress beoordelen wij dus bij de basis. Stressoren kunnen al ontstaan omdat je niet gekropen hebt, je moeder rug weeën had i.p.v. buikweeën of omdat je oogspieren door druk tussen twee persweeën door een kleine obstructie hebben opgelopen.

Wij kijken dus bij iedere client zoveel als mogelijk is naar hoe de geboorte is gegaan, en gaan niet uit van ‘de geboorte ging goed, vlot of gelukkig snel (voor de moeder). Vervolgens behandelen we de oorzaak.

Van groot belang voor de rest van je leven en niet op te lossen met inbakeren, een wiebelkussen of anti stress spinner.

Tip een bekende

Tip een bekende