U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Kanker door leefstijl

Door Heidi Hendrikse op zo, 10/03/2019 - 16:53

Kanker door leefstijl:

Ons lichaam is een uiterst ingenieus systeem. Hoe meer ik er over leer en weet, hoe groter mijn verwondering over het functioneren van een lichaam. Een complete fabriek waar, met behulp van alle voedingsstoffen, allerlei chemische reacties plaatsvinden die ervoor zorgen dat alle functies op orde blijven.

Dit functioneren blijft goed gaan als we ervoor kunnen zorgen dat de balansen binnen bepaalde grenzen blijven.
Wanneer we te weinig rust krijgen, teveel stress, te weinig gezonde voedingsstoffen, te veel of te weinig lichaamsbeweging of te weinig frisse lucht kunnen we de balans verstoren en kan het lichaam de ziekmakende processen, die als gevolg hiervan optreden, niet voldoende remmen of terugdraaien.

Met als gevolg ziekte. Ziekte in de ruimste zin van het woord. Het kan bijvoorbeeld een auto-immuunziekte doen ontstaan of kanker.
Huidige inzichten wijzen op het feit dat een derde van de kankergevallen samenhangt met leefstijl.

Voor het maken van mijn boodschappenlijstje gebruik ik geen folder. Ik koop altijd verse en onbewerkte producten. Daarom verbaas ik me over het aanbod in de supermarkt als we, zoals nu, weer richting feestdagen gaan.

We gaan ieder jaar steeds eerder richting de diverse feestdagen…. Maar dat terzijde. Wat zie ik?? Gevulde eitjes, geel geglaceerde koeken, broden met een kleurtje, allerlei soorten snoep en ander lekkers toegespitst op de dagen die gaan komen. Kleurrijk, verkeerd vettig, E-nummer rijk en niet afkomstig uit de natuur! Allemaal vulling!
Voeding?? Daar heeft het mijns inziens niets mee te maken. Maar als ik rondkijk naar de winkelwagentjes zie ik dat er heel veel vulling gekocht wordt!

Wat gaat u kopen voor uzelf en uw gezin, vulling of voeding??

Een bezorgde BSM-therapeut.

https://www.nu.nl/gezondheid/5727711/een-derde-van-nieuwe-kankergevallen...