U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Ervaringen

Borstvoeding & huilbaby

Vanaf zijn geboorte had hij moeite met de voedingen. Was hij onrustig tijdens en tussen de voedingen door.

Toen ik zijn moeder sprak was hij een week of 6 oud. Ze vertelde dat hij veel last had van zijn buikje en veel huilde. Er waren zeer onrustige avonden en nachten. De krampjes waren heel vervelend. De uitslag ook. Toen ik zijn navel zag, kon ik daaruit afleiden dat zijn buikje het zwaar had. Moeder vertelde ook dat het naveltje lang vochtig bleef.

De moeder gaf borstvoeding en ik heb haar gevraagd alles te noteren wat ze at. Vervolgens zijn we gaan testenwat er voor hem niet goed was. Daar kwamen de nachtschades als belangrijkste probleem naar voren. Verder nog lactose en diverse overige voedingsmiddelen. Van daaruit hebben we bekeken wat ze voorlopig even niet moet eten en heb ik een oefenschema gemaakt om de buik te gaan helpen ontwikkelen.

Na een aantal dagen gaf moeder aan dat de huid rondom de oogjes van het kind al verbeterde. Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft hij een goed ritme, slaapt hij lekker en zijn er geen problemen meer van buikkrampjes en huilen.

We zijn op de goede weg!

Uiteraard werken we met elkaar aan de vervolgstappen om hem te helpen bij het versterken van de buikfunctie.

Een BSM therapeute

 

12 jaar tobben, een operatie in het vooruitzicht

Als moeder van drie heb ik vanaf de geboorte getobt met de jongste. Een vervelende lichamelijke klacht. Geen arts kon iets vinden, we gingen er onder gebukt. Uiteindelijk was er een arts die bedacht een operatie te gaan doen om eens van binnen te gaan bekijken of er een oorzaak gevonden kon worden.

Nooit had ik veel verteld naar buiten toe, maar de spanning van de a.s. operatie maakte dat ik er naar buiten toe erg open over was. Zo kreeg ik onverwacht ineens een tip: zoek een BSM de Jong® therapeut. 

De therapeut die ik benaderde schakelde snel in het gesprek. Een operatie? Wat gaan ze doen dan? En zo snel al? Die uitdaging ga ik aan!. Zo kon ik heel snel terecht. De intake opende een nieuwe wereld voor mij. Zo uitgebreid had nog nooit iemand naar onze dochter gevraagd. Dochterlief kwam op een behandelbank, werd behandeld en we gingen naar huis met een aantal oefeningen om iedere avond te doen. 

Al bij thuiskomst was ik verbaasd. Het gedrag van dochterlief was anders en de klacht leek al minder. Dat kon toch niet?  Ik mailde de therapeut 's avonds laat met de vraag dat het toch niet zo kon zijn dat jarenlange ellende nu ineens over was? Nee, ze kon niet toveren, maar wilde haar graag twee dagen later zien. 

Tijdens het tweede consult waren we snel klaar. De oefeningen moesten we blijven doen, na 6 weken zou er contact zijn. Ze adviseerde me met de arts te overleggen en te vragen de operatie voorlopig uit te stellen. Ik nam contact op met het ziekenhuis, twee dagen voor de operatie. Na overleg besloot de arts de operatie te cancelen. Als de klacht over was hoefde ik niet meer langs te komen. Kwam hij terug dan mocht ik een afspraak maken.

We zijn nu bijna 2 jaar verder. De klacht is weg. Er was geen operatie voor nodig en onze dochter heeft een flinke groeispurt gemaakt. We hebben geen arts of ziekenhuis meer hoeven te bezoeken. 

Ik heb begrepen dat dit een bijzonder verhaal is. Bijzonder omdat een BSM therapeut vaak langer nodig heeft om een klacht te behandelen. Maar onze dochter is het bewijs van dat het toch kan. Dat hoge zorgkosten voorkomen kunnen worden door inzet van deze voor ons bijzonder unieke methode. 

Deze ervaring wil ik graag met iedereen delen.

E.H.