U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Nieuwspagina

Welkom op de website van onze vakgroep BSM de Jong® therapeuten

Brain Stimulating Method de Jong® levert een constructieve, respectvolle en blijvende bijdrage aan het optimaal benutten van de mogelijkheden van de cliënt door naar de oorsprong en samenhang van de klachten te kijken. Dit doet de therapeut door inzet van grote kennis van het functioneren van het hele zenuwstelsel (anatomie en fysiologie) . Met lichamelijke oefeningen, behandeling, coaching en voedingsadvies wordt binnen het behandeltraject het hele menselijk systeem aangezet tot beter functioneren.

 

Informatie over de vakopleiding tot Brain Stimulating Method therapeut is te verkrijgen via voorzitter@ibsm.nl. Basis informatie is ook te vinden onder het tabblad 'opleiding' op deze website. Heb jij interesse of vragen, of wil je de studiegids ontvangen? Graag komen wij met je in contact.

Wil jij je aanmelden voor onze opleiding? Dit kan vanaf 1 september 2019. Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe groep studenten op 7 februari 2020.

 

Nascholing IBSM:

BSM therapeuten die lid zijn van onze beroepsvereniging krijgen korting op de IBSM nascholingen. Een deel van de nascholingen is toegankelijk voor overige disiplines. 

Nascholing 9 november 2019: (accreditatie is aangevraagd bij de VBAG)

Algemene Vorming, Therapeut Praktijk en Vakgroep, Therapeutische houding.  Tijdens deze nascholing is er aandacht voor basis- en specifieke communicatievaardigheden, samenwerkingsrelaties, verantwoordelijkheid- en zelfstandigheidsontwikkeling, eigen praktijk en ondernemersvaardigheden, reflectieve vaardigheden en intercollegiale toetsing. 

In deze nascholing worden zowel methodische als (inter)actieve werkvormen aangeboden. De dagdocent zal vanuit holistische benadering (persoonlijke) knelpunten omzetten in actieve verbeterpunten met praktische handvatten en theoretische wegwijzers voor na deze dag. Hierbij leert de dagcursist over (eigen) grenzen heen te kijken en sterker danwel zelfstandiger in het werkveld en de eigen praktijk verder te kunnen waardoor verbinding met collega’s in het werkveld en de cliënt op gang komen en kwalitatief verbeteren. 

Deze nascholing is ook toegankelijk voor therapeuten niet zijnde lid van onze vakgroep.. Zij kunnen bij belangstelling voor deze nascholing vrijblijvend contact opnemen via voorzitter@ibsm.nl

 

 

Op het tabblad therapeuten treft u alleen de therapeuten aan die op dit moment cliënten kunnen ontvangen. Zo stoot u niet uw neus als u contact opneemt met een therapeut en kunt u snel geholpen worden. De beroepsvereniging heeft dus meer therapeuten. Dit overzicht wordt met regelmaat aangepast.

 

BSM - de Jong heeft sinds 2019 een eigen licentiebeleid. Leden van onze vakgroep die hun BSM nascholingen volgen zijn up to date bijgeschoold binnen het eigen vakgebied en hebben een licentie ontvangen. Op deze website staat aangegeven wie licentiehoudend zijn. Degenen die dat nog niet zijn zijn hieraan veelal nog aan het werk.