U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Cliëntervaringen

BURN OUT

Door Heidi Hendrikse op vr, 30/11/2018 - 08:31

BURN-OUT

Klaar, op..

 

Vol enthousiasme heb ik de afgelopen jaren "gehuppeld" van hot naar her. Kinderen naar school, speel afspraakjes, zwemles, judo, boodschappen, huishouden, koken, kunst maken, exposeren en een eigen bedrijf opzetten...oja ook nog netwerken.

Enthousiast en trots deden we alles zelf voor ons bedrijf, we vonden het leuk en genoten er van. Maar het is er toch in geslopen, kinderen vaak wakker dus weinig slaap, veel diversiteit, kleine- en grote zorgen, het stapelde zich op.

Voor ons gaat BSM de Jong® verder waar het reguliere circuit stopt

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op zo, 20/05/2018 - 16:37

"Voor ons gaat BSM verder waar het reguliere circuit stopt. Er worden geen stempels gedrukt waar je het als ouder dan maar mee moet doen, maar gekeken naar de oorzaken van het probleem. Onze zoon had grote problemen met lezen. Eerst bezochten we een logopediste. We moesten vooral veel lezen, meters maken. Maar dat was nou net het probleem, dat lukte niet. Progressie bleef uit en zoon gefrustreerd. Toen zijn we naar een BSM therapeut gegaan. Daar werd het probleem eerst goed in kaart gebracht en kreeg mijn zoon oefeningen ter verbetering van de informatie verwerking in de hersenen.

Moddermannetje

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op ma, 26/03/2018 - 20:59

Niets is beter dan buitenspelen. Dat dacht onze collega haar zoon ook vanmiddag. Ze bleek niet thuis toen ik aanbelde. Vreemd, want ze wist dat ik zou komen. Vanavond kreeg ik een appje: ze was een moddermannetje aan het afspoelen en had me niet gehoord. Tot op zijn billen onder de modder, maar genoten dat hij had! Inmiddels was het moddermannetje weer schoon, een douchebeurt deed wonderen. Heerlijk, wat moet dat fijn zijn. Opgroeien in de natuur en alle vrijheid krijgen om te ontwikkelen en ontdekken. Én goed voor zijn weerstand!

Wat fijn om te horen!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op za, 17/02/2018 - 00:01

Beste mensen, Heel lang geleden (ongeveer 28 jaar) waren onze twee zoons in therapie bij mevrouw de Jong , dat was toen in Zeeland. Ik zag dat mevrouw de Jong in 2017 haar 40 jarig jubileum heeft gevierd, nog van harte gefeliciteerd! En die Koninklijke Onderscheiding, ze heeft hem zeker verdiend. Wat fijn om te zien dat haar methode zo mooi ontwikkeld is. Wij hadden veel zorgen over onze twee jongens maar ik kan me de gesprekken met haar nog goed herinneren. De ene zoon zou het ver brengen en de andere zoon wist zij niet zeker. Wij hoopten dat dan maar.

'Klein meisje maakt een reisje'

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 02/02/2018 - 12:21

Amber Bontekoe 'Klein meisje maakt een reisje' heeft afgelopen zaterdag onze derdejaars een kijkje gegeven in haar leven. Als ex-prematuur wist zij de aanwezigen te raken met haar verhaal. Een verhaal over vroeggeboorte en ontwikkeling, haar ervaringen met BSM - de Jong® en tal van zaken waar ex-prematuren in hun ontwikkeling tegenaan lopen binnen de maatschappij. Wij zijn trots op Amber. Om wie ze is, om haar durf en doorzettingsvermogen, haar openheid en charme, haar presentatie en inzet om aandacht te vragen voor ex-prematuren.

Wat een mooi resultaat!!!!!!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 17/06/2016 - 16:01

Beste mevrouw .........., Ik wil u graag even laten weten dat onze zoon geslaagd is voor zijn examen!! ... Weet u nog dat we jaren geleden bij u aanklopten omdat hij op school niet kon meekomen? U vertelde ons dat het niet gekropen hebben als dreumes daar de achtergrond van was, en dus zijn oog-motoriek onvoldoende was. Iedere 6 weken kwamen we op bezoek bij u waarbij u het oefenschema met speciale oefeningen die we dagelijks 10 minuten thuis uitvoerden aanpaste aan zijn vooruitgang.

B.S.M. - de Jong therapie en PDD NOS

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op za, 07/05/2016 - 23:03

We hebben eigenlijk altijd al wel geweten dat Ruud zich wat anders ontwikkelde dan andere kinderen. Hij was trager in zijn ontwikkeling. Hij liep laat, ging pas rond zijn derde echt praten en deed drie jaar over het behalen van zwemdiploma's A en B. Op school was hij vrij stil, sommige klasgenootjes hadden hem nog nooit horen praten. Tot het in groep 4 ook wat betreft de schoolresultaten begon op te vallen dat hij anders was. We hebben Ruud toen laten onderzoeken en er kwam een stoornis in het autistisch spectrum uit, ook wel PDD-NOS genoemd.

Waar liepen we met Ruud tegen aan.

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op ma, 21/03/2016 - 20:18

We hebben eigenlijk altijd al wel geweten dat hij zich wat anders ontwikkelde dan andere kinderen. Hij was trager in zijn ontwikkeling. Hij liep laat, ging pas rond zijn derde echt praten en deed drie jaar over het behalen van zwemdiploma's A en B. Op school was hij vrij stil, sommige klasgenootjes hadden hem nog nooit horen praten. Tot het in groep 4 ook wat betreft de schoolresultaten begon op te vallen dat hij anders was. We hebben hem toen laten onderzoeken en er kwam een stoornis in het autistisch spectrum uit, ook wel PDD-NOS genoemd.

Vertrouw op je intuïtie

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op ma, 14/03/2016 - 20:33

Vertrouw op je intuïtie “Probeer het nou eens. Doe anders eens een schooldosering”. Dat zei de juf van Wendy’s middelste zoon toen hij in groep 3 zat. “Adviseren ze nu echt om mijn zoon Ritalin te geven terwijl we nog geen idee hebben wat er echt met hem aan de hand is?” Het boek Vertrouw op je intuïtie is vanuit een moederhart geschreven, uit het hart van Wendy Teeuwen, moeder van drie zoons. Wendy beschrijft het ingewikkelde proces langs scholen en onderzoeksinstanties welke jarenlang duurde. Het voelde als een gevecht tegen het systeem en vóór haar gelijk.

Subscribe to RSS - Cliëntervaringen