U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Ervaringen van onze therapeuten

Waarom een psychische ziekte niet psychisch is!

Door Heidi Hendrikse op di, 23/07/2019 - 18:48

Waarom een psychische ziekte niet psychisch is!

Dit is de titel van een artikel in een vakblad wat ik een aantal keren per jaar krijg toegestuurd.
Wat ben ik verrast te lezen dat een Amerikaanse psychiater zo holistisch is gaan denken!

Wij denken al heel lang zo maar om dit nu ook door een wetenschapper uitgesproken te zien,
maakt me positief gestemd.

Ze beschrijft in dit artikel diverse redenen waardoor iets kan bestaan op de manier waarop het bestaat.
Ook vertelt ze dat ze vindt dat een diagnose te algemeen gesteld wordt.

Straling, opvoeding en grenzen stellen.

Door Heidi Hendrikse op za, 23/02/2019 - 13:52

Onderstaande artikel troffen wij aan in het magazine Medisch Dossier op een moment dat we van plan waren een blog te plaatsen over dit onderwerp.

Aanleiding hiervan was het contact met een juf die aangaf dat er tijdens de tien minutengesprekken met de ouders van haar leerlingen een aantal dagen daarvoor een opvallend trieste rode draad zat:

Ouders die aangeven dat hun kind (we hebben het dan over 7-9 jaar) VERSLAAFD lijkt aan games op tablet, I Pad of mobiel.

"Ik kan niet meer lopen"

Door Heidi Hendrikse op di, 19/02/2019 - 20:19

Tijdens mijn wandelronde kom ik een opa tegen met kleinkind en hondje. Kindje zit in hurkstand en geeft aan niet meer te kunnen lopen. Opa is van het volhouden en zegt dat het niet ver meer is. Drie stappen en weer gaat het kindje gehurkt.

Als ik hen inhaal zie ik een klein bleek gezichtje met blonde krulletjes en een blauw maskertje. Het hartje trekt het niet, het kindje kan echt geen stap meer doen. Als ik voorzichtig aangeef dat het kindje echt niet meer kan, geeft de opa aan de kleine echt niet te gaan optillen, hij moet maar gewoon meelopen.

Klein meisje maakt(e) een reisje

Door Heidi Hendrikse op vr, 18/01/2019 - 19:42

Lieve Amber,

 

wat heb je een eerlijk en openhartig beeld geschetst van je reis(je) van het afgelopen jaar. Wie had in december 2017 kunnen bedenken hoe die reis zou verlopen?  Inderdaad heb je vele hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt.

Zeer te respecteren wat je in 2018 hebt gedeeld en het is voor mij goed te begrijpen dat je niet alles via Facebook hebt gedeeld.  Je bent via je Blog namelijk al meer dan een open boek.

Plots stopt je kind met praten!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 13/04/2018 - 15:56

Van de ene op de andere dag stopt je kind met praten, en bijna 5,5 jaar later zegt deze nog geen woord. Het zal je als ouder maar overkomen. Op school komt het prima mee, er zijn veel afspraakmomenten met leeftijdgenoten en het sporten in teamverband gaat prima. Of ik als BSM de Jong® therapeut hierbij kan helpen? "Ja hoor, komt u maar snel langs" zeg ik terwijl mijn gedachten afdwalen naar een BSM les van Janny de Jong in 2009. Hierin vertelde Janny gedreven over dit onderwerp. Limbisch Systeem, Amygdala, gyrus cinguli, HPA as, Hippocampus....

Elektronisch Circuit

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op za, 31/03/2018 - 00:05

Ik leg een cliëntje uit wat de bedoeling is van onze methode en wat BSM inhoud. Heel spontaan roept hij: Oh! Net zoals het elektronisch circuit van een auto. Vragend kijk ik hem aan. Ja zegt hij : bij papa in de garage moeten ze auto’s uitlezen als er een storing is. Soms moeten ze de bedrading aanpassen en de auto resetten. Ja zoiets mompel ik. Maar hij gaat verder. Geheel volgens eigen theorie. Mijn zenuwen en spieren zijn de bedrading en de slangen. En mijn hersenen de printplaatjes. En als alles klopt is de auto gerepareerd en ik ook. Ik was eigenlijk stil van deze theorie.

De poepdokter!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 16/03/2018 - 09:16

Poepproblemen in alle soorten en maten komen we vrijwel dagelijks tegen in onze B.S.M.- de Jong® praktijken. En of de cliënt nu enkele dagen oud is of 68, en alles wat daar tussen zit, het blijft fijn werken om in enkele behandelingen verbetering te zien. Vandaag een enthousiaste moeder in de praktijk: haar dochter van 4 heeft nog niet een dag in haar leven normaal gepoept, en nu heeft ze zomaar 2x een normale stoelgang gehad in een week tijd na een eerste behandeling. En wat te denken van een jongen van 6. Al 6 jaar lang is het dagelijks huilen en tobben geblazen.

Wat heb ik toch een prachtig vak!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op ma, 12/02/2018 - 21:56

Tijdens het intakegesprek met de moeder observeer in mijn nieuwe cliëntje. Schoppen, slaan en bijten is dagelijks gedrag tijdens de verzorging van dit kleine meisje. Moeder is benieuwd hoe ik dit aan ga pakken, want volgens haar zal haar dochter niet op mijn behandeltafel willen gaan zitten, laat staan liggen. Ik leg uit wat er aan de hand is, geef moeder advies en bespreek de eerste oefeningen. Dan komt het cliëntje naar me toe lopen, pakt mijn hand en trekt me mee naar.......de behandeltafel.

Een oplettende oma!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 10/02/2017 - 22:35

Mijn cliënte komt binnen met haar kleindochter. Die heeft volgens haar harder mijn hulp nodig als zijzelf vandaag. Het meisje is hard gevallen en wat me opvalt zijn haar grote pupillen en afwezige blik. Fijn dat deze oma door heeft dat onze methode werkt en hier veel in kan betekenen! #bsmdejong #therapie #lichamelijkeklachten #gedrag #brein

Pagina's

Subscribe to RSS - Ervaringen van onze therapeuten