U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Ervaringen van onze therapeuten

Plots stopt je kind met praten!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 13/04/2018 - 15:56

Van de ene op de andere dag stopt je kind met praten, en bijna 5,5 jaar later zegt deze nog geen woord. Het zal je als ouder maar overkomen. Op school komt het prima mee, er zijn veel afspraakmomenten met leeftijdgenoten en het sporten in teamverband gaat prima. Of ik als BSM de Jong® therapeut hierbij kan helpen? "Ja hoor, komt u maar snel langs" zeg ik terwijl mijn gedachten afdwalen naar een BSM les van Janny de Jong in 2009. Hierin vertelde Janny gedreven over dit onderwerp. Limbisch Systeem, Amygdala, gyrus cinguli, HPA as, Hippocampus....

Elektronisch Circuit

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op za, 31/03/2018 - 00:05

Ik leg een cliëntje uit wat de bedoeling is van onze methode en wat BSM inhoud. Heel spontaan roept hij: Oh! Net zoals het elektronisch circuit van een auto. Vragend kijk ik hem aan. Ja zegt hij : bij papa in de garage moeten ze auto’s uitlezen als er een storing is. Soms moeten ze de bedrading aanpassen en de auto resetten. Ja zoiets mompel ik. Maar hij gaat verder. Geheel volgens eigen theorie. Mijn zenuwen en spieren zijn de bedrading en de slangen. En mijn hersenen de printplaatjes. En als alles klopt is de auto gerepareerd en ik ook. Ik was eigenlijk stil van deze theorie.

De poepdokter!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 16/03/2018 - 09:16

Poepproblemen in alle soorten en maten komen we vrijwel dagelijks tegen in onze B.S.M.- de Jong® praktijken. En of de cliënt nu enkele dagen oud is of 68, en alles wat daar tussen zit, het blijft fijn werken om in enkele behandelingen verbetering te zien. Vandaag een enthousiaste moeder in de praktijk: haar dochter van 4 heeft nog niet een dag in haar leven normaal gepoept, en nu heeft ze zomaar 2x een normale stoelgang gehad in een week tijd na een eerste behandeling. En wat te denken van een jongen van 6. Al 6 jaar lang is het dagelijks huilen en tobben geblazen.

Wat heb ik toch een prachtig vak!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op ma, 12/02/2018 - 21:56

Tijdens het intakegesprek met de moeder observeer in mijn nieuwe cliëntje. Schoppen, slaan en bijten is dagelijks gedrag tijdens de verzorging van dit kleine meisje. Moeder is benieuwd hoe ik dit aan ga pakken, want volgens haar zal haar dochter niet op mijn behandeltafel willen gaan zitten, laat staan liggen. Ik leg uit wat er aan de hand is, geef moeder advies en bespreek de eerste oefeningen. Dan komt het cliëntje naar me toe lopen, pakt mijn hand en trekt me mee naar.......de behandeltafel.

Een oplettende oma!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 10/02/2017 - 22:35

Mijn cliënte komt binnen met haar kleindochter. Die heeft volgens haar harder mijn hulp nodig als zijzelf vandaag. Het meisje is hard gevallen en wat me opvalt zijn haar grote pupillen en afwezige blik. Fijn dat deze oma door heeft dat onze methode werkt en hier veel in kan betekenen! #bsmdejong #therapie #lichamelijkeklachten #gedrag #brein

Wat heb ik toch een leuke baan!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 03/02/2017 - 22:57

Gisteren weer een aantal clienten terug gezien. Het is zo fijn te zien dat hun klachten afnemen, hun systemen sterker worden en er in het dagelijks leven steeds minder tegen ontwikkelingsproblematiek wordt aan gelopen. Na een korte behandeling en het doornemen van een aantal nieuwe oefeningen is het nu de komende weken aan hen: het oefenen volhouden! Nu al benieuwd naar hun vorderingen bij het volgende consult. #bsmdejong #ontwikkelingsproblematiek #gedrag #brein

BSM - de Jong® ook voor volwassenen!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op di, 03/01/2017 - 18:12

Zojuist had ik een aardige mevrouw op leeftijd aan de telefoon. Of ze met haar klachten ook terecht kon bij BSM - de Jong®, haar kleinzoon was er zo mee geholpen. Dat kan ze zeker, en ik heb haar blij kunnen maken met een net vrij gekomen afspraakmogelijkheid op zeer korte termijn. 'Ik ben helemaal blij met u, mijn jaar begint goed zegt mijn gevoel' Fijn om te horen mevrouw! #bsmdejong #therapie #lichamelijkeklachten #voeding #brein

Leren fietsen!

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op di, 22/11/2016 - 19:29

Vandaag zag ik een moeder met een 4 jarig kindje op een fietsje oefenen. Dat leren we zo ongeveer tussen ons 4e en 6e levensjaar. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is een goed evenwicht. Bij ons in de praktijk zien we vaak kindjes waarbij dit niet helemaal goed ontwikkelt is, en wat opvalt is dat kindjes dan zwabberend of slingerend fietsen. Wij weten dat hiervan vaak de oorzaak te vinden is bij moeders die o.a. tijdens hun zwangerschap (verplichte) bedrust hebben gehad.

Heeft u last van constipatie?

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op vr, 29/07/2016 - 09:35

Vanmiddag een oudere cliënt in mijn praktijk met constipatie.
'Of ik iets voor hem kan betekenen'.
Zeker kunnen we dat, regelmatig zien we cliënten langskomen met ontlastingsproblematiek, zelfs baby's.
Niet alleen therapie en oefeningen zitten in ons pakket, maar -afhankelijk van de bijscholingen en andere studies die de therapeut heeft gedaan en waarmee ze zich onderscheid- pakken we dit soort klachten ook bijv. middels behandeling, voedingsadvies of orthomoleculair aan.

Darmbacteriën

afbeelding van Lia van Tilburg
Door Lia van Tilburg op di, 26/07/2016 - 09:17

Darmbacteriën produceren bepaalde substanties die de samenstelling van het myelineomhulsel van zenuwbanen beïnvloeden. Myeline is een vettige stof die op veel plaatsen in het zenuwstelsel het axon omhult en een goede prikkeloverdracht tussen zenuwcellen waarborgt.

Pagina's

Subscribe to RSS - Ervaringen van onze therapeuten