U bent hier

Vind een therapeut in uw omgeving

Zwangerschap en geboorte

Bescherming tijdens de zwangerschap noodzakelijk

afbeelding van BSM
Door BSM op di, 20/12/2016 - 14:31

Waar uw patiënten zich mee wassen en wat ze eten vraagt extra aandacht en zorg. Dit geldt vooral voor zwangeren en vrouwen met een kinderwens. Uit een nieuwe studie van het Amerikaanse ziekenhuis van Brooklyn blijkt dat triclosan en parabenen de kans op een vroeggeboorte en een laag geboortegewicht vergroten. De antibacteriële ingrediënten triclocarban, triclosan en de langeketen parabenen worden onder meer gebruikt als conserveermiddel in cosmetische producten, persoonlijke verzorging en voedingsproducten.

Antidepressiva en het babybrein

afbeelding van BSM
Door BSM op vr, 09/09/2016 - 09:51

Antidepressiva zijn zeer nuttige middeltjes tegen ernstige depressie. Het gebruik ervan is als veilig bestempeld tijdens de zwangerschap, want er zijn nooit veranderingen in de hersenstructuur van de foetus aangetoond als gevolg van de tabletjes. Nieuw onderzoek laat nu echter zien dat de activiteit van de babybreinen toch anders is als de moeder antidepressiva heeft gebruikt tijdens de zwangerschap. Depressie is een aandoening die tot de stemmingsstoornissen wordt gerekend. Mensen met een flinke depressie ervaren vaak een diepgewortelde somberheid, slapeloosheid en gebrek aan motivatie.

Paracetamol en zwangerschap

afbeelding van BSM
Door BSM op di, 14/06/2016 - 21:48

Langdurig gebruik van paracetamol kan bij zwangere vrouwen de testosteronproductie van ongeboren jongens verlagen. Hierdoor hebben jongens verhoogde kans op verschillende reproductieve gezondheidsproblemen. De veelgebruikte pijnstiller paracetamol wordt veel ingezet als middel bij koorts en pijnklachten tijdens de zwangerschap. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat er een verband is tussen paracetamolgebruik tijdens de zwangerschap en reproductieve gezondheidsproblemen bij jonge jongens.

risico op diabetes type 1 en probiotica pasgeborene

afbeelding van BSM
Door BSM op di, 12/04/2016 - 08:30

Probiotica kan tijdens de eerste levensmaand het risico op diabetes type 1 significant verlagen bij baby’s die daarmee genetisch belast zijn. Het wordt steeds duidelijker dat probiotica rondom zwangerschap, geboorte en in de eerste levensmaanden onmisbaar zijn voor een goede gezondheid op latere leeftijd. Onderzoek wijst uit dat probiotica het risico op diabetes type 1 kan verlagen. Bij diabetes type 1 vallen auto-immuuncellen de insulineproducerende cellen in de alvleesklier aan. Hierdoor kan het lichaam uiteindelijk onvoldoende energie uit suiker halen.

Verhogen aardappelen de kans op zwangerschapsdiabetes ?

afbeelding van BSM
Door BSM op vr, 08/04/2016 - 10:31

Het onderzoek gepubliceerd in de British Medical Journal is gebaseerd op gegevens van 15.632 vrouwen die tussen 1991-2001 deelnamen aan de Nurses Health Study II. Voorafgaand aan het onderzoek had geen van deze vrouwen diabetes. Tijdens de looptijd van het onderzoek werden 854 gevallen van zwangerschapsdiabetes geregistreerd. Uit de zelfrapportages bleek dat vrouwen die meer aardappelen aten een grotere kans liepen om zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen. Dit resultaat bleef ook overeind na correctie voor andere voedingsvariabelen en gezondheidsfactoren.

Subscribe to RSS - Zwangerschap en geboorte