Leerproblemen

Het brein is uiteraard betrokken bij het leren. Als onderdeel van het zenuwstelsel dat in zijn geheel een rol speelt bij problematiek op dit vlak van het functioneren van een kind. Het zenuwstelsel is ons leerorgaan. Termen als dyslexie en dyscalculie zijn bij veel mensen bekend.

Echter, er bestaan nog veel meer vormen van leerproblemen. Gedragsproblemen die hun invloed kunnen hebben op het leren, denk hierbij aan ADD of ADHD bijvoorbeeld. Ook problemen met de oren/gehoorverwerking of ogen/oogfunctie kan een rol spelen in het geheel.

Onlangs is er in onze opleiding toegelicht welke gebieden in het brein betrokken zijn bij de diverse functies benodigd bij het leren. Wanneer je je daar een beeld van hebt kunnen vormen, is het heel bijzonder dat zoveel kinderen goed kunnen leren en beschikken over de benodigde functies hierbij betrokken.

Naast een goed functionerend brein zijn beweging, voldoende slaap en goede voeding met voldoende goede vetten van groot belang.

Tevens beschikken wij als Brain Stimulating Method therapeutes over een eigen BSM Remedial Teaching mogelijkheid.

Problemen op het gebied van het leren, kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Reden waarom de therapeutes een intake doorlopen met ouder en kind om goed te kunnen achterhalen waar exact de oorzaak van het probleem zich bevindt en welke functies hier een belemmerende rol in spelen.

Als dat duidelijk is, wordt er een oefenschema aangemaakt waarmee thuis geoefend kan gaan worden. Met regelmatige tussenpozen wordt het oefenschema tijdens een consult – en naar aanleiding van de bevindingen van dat moment – bijgesteld. Zo vindt er een opbouw plaats richting het overwinnen van de problematiek.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen, stuur je mail met goed omschreven algemene vraag of hulpvraag naar voorzitter@ibsm.nl Ook als je informatie wilt over de opleiding of als je hulp wilt bij het vinden van een therapeute bij jou in de buurt, kun je dit mailadres gebruiken.

Tip een bekende

Tip een bekende